نینجا-سامورایی

نینجوتسو چیست؟ نینجا کیست؟

نینجوتسو

نینجوتسو مجموعه هنرها یا فنونی هست که یک شخص فرا میگیره که به اون شخص نینجا یا نینپو گفته میشه.

نینجا و سامورایی

یکسری سازمان ها و مجموعه ها و سبک ها هستن که این فنون (نینجوتسو) رو آموزش میدن به هنرجو های خودشون. که در ایران این سبک ها بوجینکان و نینجارنجر و نینجاواریور و نینجا توشیندو نام دارن. این سبک ها هرکدوم دارای رئیس یا لیدر هستند و همینطور که در علوم تجربی مثل علم پزشکی هر پزشک‌ نظر خود را درباره یک موضوع داره، در بحث نینجا و نینجوتسو هم هر یک از اساتید نظریه خودشونو دارن که از از نظر من کاملا محترمه.

گام های اولیه آموزش های نینجوتسو در ایران از سالها پیش برداشته شده و الان بعد از حدودا سه دهه شاهد حضور پررنگ همه سبک های مربوط به این حوزه در سراسر کشور هستیم. (در مقاله دیگر به پیدایش و انواع سبک های نینجایی در ایران میپردازم)

آموزش فنون نینجوتسو به چه دردی میخوره؟!

مثلا ستاره پرتابی یا شوریکن نینجا یکی از سلاح هایی هست که معمولا سوال به این هست کاربردش چیه؟ در اینجا ما دو تعبیر داریم ،کاربرد در گذشته و کاربرد در امروزه.
در گذشته شوریکن یک سلاح بوده پس برای رسیدن به هدفشون در عملیات ازش استفاده میکردند. (معمولا شوریکن بعنوان پرت کننده حواس یا جلوگیری کننده از حرکت شخص استفاده میشده و توانایی کشتن رو نداشته) و امروزه فنون استفاده از شوریکن همانند هر کدوم از سلاح های رزمی دیگه بعنوان یک هنر محسوب میشه. و در مسابقات جلوی شرکت کننده سیبل گذاشته میشه و باتوجه به پرتابش بهش امتیاز داده میشه.

از چه سنی نینجوتسو رو میشه آغاز کرد؟!

من خودم در دوران مربیگری هنرجو از حدود سه سال و نیم به بالا رو تونستم آموزش بدم. و نکته مهم این هست که مربی بتونه با هنرجو ارتباط بگیره و در کلاس نینجا به هنرجو آموزش فنون نینجوتسو رو بده.  البته از لحاظ حداکثر سنی که افراد میتونن در کلاس نینجوتسو شرکت کنن. بنظرم مهم خواسته شخصی افراد هست. مثلا یک فرد سی ساله احساس بی میلی و خستگی میکنه و میگه ولش کن در کلاس نینجا نمیتونم شرکت کنم ولی در عوض یک فرد میانسال حدودا چهل الی پنجاه ساله با این ذهنیت که توانایی داره شرکت میکنه و موفق هم میشه! پس ملاک اصلی برای شرکت افراد در کلاس نینجا و طریقت نینجوتسو بی شک شرایط روحی و جسمی خودشونه.

یک باگ بزرگ!

با گذر بیش از سه دهه فعالیت مجموعه ها و اساتید نینجا در ایران هنوز شاهد آگهیِ کمِ عامه مردم از وجود چنین رشته ای در کشور هست و یا در حد یک زیر مجموعه از رشته های دیگر رزمی پنداشته میشه.
البته طی چند سال اخیر با تلاش هایی که همه همرزم ها داشتن در فضای مجازی و حقیقی موجب شده این رشته هم درصد بالاتری شناخته بشه.

یه نینجا از چه نوع لباسی استفاده میکنه؟

لباس نینجا در گذشته وابسته به فصل و اقلیم جغرافیایی منطقه عملیات انتخاب می شده. همینطور که در نیرو های نظامی هم همین موضوع وجود داره و عموما از رنگ های تیره (مشکی و سورمه ای) استفاده می شده.
با اقتباس از گذشته ، در امروز و در کلاس های نینجوتسو، نینجا ها از لباس های تیره استفاده میکنند. و لباس یک نینجا تشکیل شده از پیراهن و شلوار و نقاب و پاپوش (کفش یا جوراب) هست.

پیراهن و شلوار نینجا به این صورت هست👇
لباس نینجا

لباس نینجا

لباس نینجا

لباس نینجا

کفش نینجا به این شکل هست👇
تابی پلاس -4

تابی پلاس

نقاب نینجا اینجوره👇
نقاب پلیس نوپو

نقاب نینجا و نقاب پلیس

دستمال سر برای تمرین توی باشگاه👇
دستمال سر نینجا

دستمال سر نینجا

اینجا رسیدیم به بخش جذاب سلاح و تجهیزات نینجا:

بک باور عمومی در گذشته بوده که از هر وسیله ای باید یک‌ نینجا به هدفش برسه. پس مطرح نبوده که چه سلاحی همراهش هست. مثلا سلاح فوندو (طناب رو سر گره) یکی از سلاح های مختص به نینجاها و نینجتسو کار هاست. به این صورت که با یک بند یا طناب یا هر چیزی شبیه اینها که پیدا میکردن میتونستن تکنیک اجرا کنند! پس محدودیتی در تعداد یا شرایط استفاده از سلاح و تجهیزات برای یک نینجا وجود نداشته!

چنتا از سلاح های شناخته شده نینجا 👇

نینجاتو یا شمشیر نینجا که هنوز سرِ بودن یا نبودنش بین اساتید اختلاف هست.

نینجاتو زیرو

نینجاتو زیرو

کاما یا داس نینجا که همان داس کشاورزی محسوب میشده. دلیل استفاده از لوازمی مثل داس بعنوان سلاح ، اول این بوده که همیشه در دسترس بودن و دوم اینکه اینها سلاح های نا متقارن محسوب میشن. به این معنی که هرکسی ببینه نمیتونه بگه این یک سلاح هست.  مثلا سلاح متقارن به چاقو یا سلاح گرم گفته میشه و دلیل اینکه از سلاح های نامتقارن استفاده میکردن این بوده که برای افراد عادی یا غیر دولتی داشتن سلاح مجاز نبوده پس باید از اینگونه لوازم استفاده میکردن.

کاما

حالا معرفی کوساری کاما 👇

این سلاح نینجا از لحاظ ظاهری تقریبا شبیه سلاح قبل هست اما تکنیک های عملیاتیش کاملا متفاوته! بله درست خوندی.👍
کاملا متفاوته‼️
کاما سلاحی برای درگیری نزدیک هست. ولی کوساری کاما سلاحی برای درگیری های دور هست. ( مثلا سه متر فاصله)
البته هر دو سلاحی که بالا گفتم کاربرد خودشونو دارن و نمیشه گفت کدوم بهتره یا کدوم بدتر. چونکه مثلا در محیط مسقف نمیشه از کوساری کاما خوب استفاده کرد ولی در عوض میشه با کاما نبرد سرعتی داشت.

کوساری کاما

سلاح سای 👇

یکی از سلاح های نینجا هست که در دیگر رشته ها هم وجود داره و منشا از فرهنگ اوکیناوا داره.
و برای خوندن توضیحات کامل درباره سای اینجا کلیک کن.
سای

نانچیکو

سلاح پایه همه رشته های رزمی من جمله نینجا و نینجوتسو، همین نانچیکو هست و در حالت تمرینی عموما با لوله درست میشه که سبک‌ و بی خطر باشه.

نانچیکو نمایشی

نانچیکو نمایشی

نانچیکو که کاربرد عملیاتی داشته باشه باید جنس فلزی یا چوبی داشته باشه که در مرحله دوم به هنرجو توصیه میشه. 👇

نانچیکو فلزی

نانچیکو فلزی

نانچیکو بروسلی

نانچیکو بروسلی

سلاح کاملا اختصاصی نینجا (نینجوتسو) شوریکن هست. که معروفه به ستاره نینجا و با توجه به اینکه مدلهای مختلفی داره برای شروع توصیه من اینه از مدلهای که تیغه رو به جلو دارن استفاده کنی و همینطور هرچی تعداد پره هاش بیشتر باشه بهتره مثلا شش پر.

شوریکن

انواع شوریکن

راستی یه دوره درباره شوریکن بصورت مقدماتی هم تهیه کردم که دعوتت میکنم ببینیش👇

دوره آموزشی شوریکن

شوریکن

در اینجا چاقو پرتابی و کونای رو معرفی میکنم🥷

چاقو پرتابی یا کونای بخش دوم از سلاح های پرتابی محسوب میشن. یعنی اینکه اول باید شما شوریکن رو کامل مسلط بشی سپس بیای سراغ چاقو های پرتابی و دلیلش هم اینه که احتمال برخورد شوریکن بیشتره بخاطر تعداد پره های بیشتر پس باید اول اون رو یاد بگیری تا بشه پیش زمینه این سلاح.

کونای

سلاح تمرینی مرحله بعد از چاقو پرتابی ، تبر پرتابی هست که جذابیت خاصی داره بخاطر اینکه قدرت تخریب تبر پرتابی از همه سلاح های پرتابی بالاتر هست. تبر پرتابی یکی از سلاح های نینجوتسو میباشد.

تبر پرتابی

تبر پرتابی

دیگر سلاح نینجا همون چوب هست که در سه سایز تکنیک داره.👇

هانبو یا چوب کوتاه که به اندازه طول یک پای شخص استفاده کننده باید باشه.
جو یا چوب متوسط که طولش تا زیر بغل شخص استفاده کننده باشه.
بو یا چوب بلند که طولش به اندازه قد کامل شخص استفاده کننده یا حتی کمی بلند تر هم میتونه باشه!
در مجموع درسته این سه سلاح چوب هستن ولی تفاوت طولشون موجب تفاوت در شیوه اجرای تکنیک یا حتی کاربرد شون داره.

بو چوبی

بو چوبی

ست نانچیکو سانچیکو بو چوبی

ست نانچیکو سانچیکو بو چوبی

فوکیا یا فوکی بارای یا دارن نینجا یک لوله هست که بوسیله فوت کردن تیر رو پرتاب میکنه. یک عده عقیده دارن با زهرآلود کردن سوزن میشه فرد موردنظر رو بیهوش کرد ولی چیزی که مشهود هست یک سوزن مقدار سم یا ماده بیهوشی قابل توجهی نمیتونه جابجا کنه پس این سلاح نینجوتسو هم باز در جایگاه سلاح های بازدارنده یا محدود کننده فرد مقابل قرار میگیره.

تست پرتاب ۳۳ متری تیر فوکیا توسط خودم رو ببینید توی این صفحه 👇

نکته ای که تا به اینجا فراموش کرده بودم این بود که به هنرجویان نینجوتسو در بخش بانوان، کونوایچی گفته میشه.

بادبزن یا تسن سلاح ویژه کونوایچی ها هست که در کلاس های نینجوتسو تهران هم تدریس میشه.

بادبزن نینجا (بادبزن رزمی) تسن

بادبزن نینجا (بادبزن رزمی) تسن

و در آخر یکی از سلاح های اوکیناوایی که درگذشته و حال بدون تغییر مونده رو میخوام بررسی کنم که تونفا نام داره. امروز پلیس از اون بعنوان یکی از سلاح های موثر استفاده میکنه و قطعا شما هم اون رو دیدین.

تونفا چوبی

تونفا چوبی

این قسمت از دست سنسی در رفته بود و من مدیر سایت که داشتم ویرایشش میکردم متوجه شدم و به سنسی گفتم متنش رو بده تا بزارم اینجا تا شما بخونید😉.

کاکوته، انگشتری است که به عنوان سلاح در آموزش های نینجا ها (کونوئیچی ها) وجود دارد. که به عنوان سلاح جانبی نینجوتسو محسوب میشه.

کاکوته

انگشتر کاکوته

بعد از در آخر هم نوبت میرسه به یک سلاح پرتابی که فوق العاده ساده هست. اما قدرت نفوذ زیادی داره و اون سلاح بوشوریکن هست شبیه به یک میخ بلند که پرتاب میشه.

بو شوریکن

بو شوریکن

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


2 + یک =